GRATIS VERZENDING BOVEN EEN BEDRAG VAN €30

Vragen aan een expert / Dermatoloog

Wat zijn jouw goede gewoonten voor een veilige en geslaagde Make-Up?

Lisette: ik adviseer steeds om een dagcrème (met zonnefilter) een kwartier op voorhand aan te brengen. Hierdoor kan deze even inwerken. Kies voor kwalitatieve producten en materialen, deze leiden altijd tot een beter resultaat.

Leven met een allergie : welke impact heeft dit op de levenskwaliteit van jullie patiënten?

Lisette : Er zijn vele soorten allergieën die grote gevolgen kunnen hebben voor de patiënt. Denk bijvoorbeeld aan beroepsmatige allergieën zoals een kapper met latex allergie, een metser die geen cement kan verdragen, … Allergie kan m.a.w. een hele grote impact hebben op de levenskwaliteit van een patiënt. Wanneer we kijken naar cosmetica en make-up, merken we dat patiënten op zoek gaan naar goede en veilig te gebruiken alternatieven. Wanneer de patiënt een product vindt die hij/zij goed kan verdragen, blijven ze vaak trouw aan dit product.

Wat zijn volgens jou de meest voorkomende ingrediënten waar allergisch op wordt gereageerd?

Lisette: Parfum, parabenen, Formaldehyde, Cocamidopropyl-betaine, propyleenglycol, methylisothiazolinon zijn de ingrediënten waarop de laatste tijd het meest gereageerd wordt.

Heb je nog andere belangrijke tips voor dames met gevoelige ogen of gevoelige huid ?

Lisette : Wij raden aan om bij herhaaldelijke zware allergische reacties een epicutane test (contact allergie test / patch test) te laten uitvoeren. Hierbij kunnen we tot wel 80 ingrediënten testen waarop je mogelijk allergisch reageert. Indien er verdere onderzoeken nodig zijn, kunnen we jullie doorverwijzen naar een allergoloog in het ziekenhuis. Producten gebruiken die zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid is uitermate belangrijk. Wij raden steeds Les Couleurs de Noir aan voor dames die op zoek zijn naar hypo-allergene make-up.

Waarom sta je achter het gamma Les Couleurs de Noir ?

Lisette : Het is fijn om producten aan te raden die zich reeds toespitsen op patiënten met een gevoelige huid. We weten dat, wanneer we Les Couleurs de Noir aanraden, er een grote kans is dat de patiënt het product kan verdragen. Daarnaast is de kwaliteit van de producten uitstekend. Het zijn mooie producten die hun beloofde resultaat behalen aan een correcte prijs.

Hoeveel keer moeten we gemiddeld een bezoek brengen aan de dermatoloog ?

Lisette : We raden een jaarlijkse controle aan. Via een algemene screening kunnen we naevi en huidplekjes vroegtijdig opsporen. Deze kunnen we al dan niet behandelen en zo huidkankers voorkomen.

Interview afgenomen op 20/04/2018 door Gaëlle Verspeelt

Dank aan Lisette Van Meel, al meer dan 20 jaar is Lisette schoonheidsspecialiste.
Het resultaat hiervan is Anti-Age center Derma Estetic, gebasseerd in Etten-Leur, Nederland en aparte behandelingen op Dermadok.

Dermadok, Rijnkaai 22 te Antwerpen (telefoon : 03 291 66 89)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Table of Contents

On Key

Related Posts

Share the LCDN Love

Valentijn komt er aan en dat betekent sweet love and a lot of kisses. Tijdens deze periode die helemaal in het teken staat van de

Vragen aan een expert / Dermatoloog

Wat zijn jouw goede gewoonten voor een veilige en geslaagde Make-Up? Lisette: ik adviseer steeds om een dagcrème (met zonnefilter) een kwartier op voorhand aan